Kajak – Kanu rekreacija

Kajak – Kanu rekreacija

Ovladajte životnim stilom, živite zdravo i osećajte se još bolje.

Pridružite se sami ili sa više prijatelja našoj rekreativnoj sekciji pa upoznajte kajakaski sport uz malo vežbe i puno zabave.
Kajaci su stabilni i pogodni za mlade i stare, godine nisu bitne, bitna je samo želja za kajak-kanu rekreacijom.
Program je namenjen za ljude koji žele smršati, dobiti na masi, sportiste koji žele pojačati funkcionalne pokrete zavisno o sportu kojim se bave ili rekreativce koji žele održati zdravo stanje tela i života.
Rekreativno veslanje je klupski program koji podrazumijeva rekreaciju bez takmicarskih potreba, radi opuštanja i zdravlja. Rekreativna voznja kajaka-kanua je program koji se odnosi na punoletne osobe. Kajak-kanu je sport gde se, za razliku od drugih sportova, najviše vremena provodi u čamcu na vodi, bez obzira da li je to reka, jezero ili more. Kao jedan od fizički najzahtevnijih sportova, pruža jedinstven osećaj na treningu, posebno u ranim jutarnjim časovima pre nego što grad oživi. Za većinu sportova može se reći da razvijaju određenu grupu mišića – noge ili ramena, ili neku specifičnu sposobnost kod čoveka – brzinu ili snagu. Sa kajakom to nije slučaj jer se podjednako razvijaju i aktiviraju sve grupe mišića i telo počinje da funkcioniše kao skladna celina. Specifično kod kajakasa jeste i to da se posebno razvijaju mišići srca i povećava se kapacitet pluća. Kajakasi su sportisti sa jakom kondicijom, spremni i sposobni da u dužim intervalima podnesu velike fizičke napore.

Ritam treninga:
3 puta sedmično.
Postoji mogućnost za napredne personalne treninge u koje ne spada samo vožnja kajaka već kombinacija kajaka i vežbi snage.

Potrebna oprema: šorts , majica, papuče.

Podelite na:
Close Menu